Schleich

Het dierenspeelgoed van Schleich

Tegenwoordig zijn trends niet meer te volgen. Welke schoenen zijn in en welke niet? Welke kleuren en printjes horen bij de mode van vandaag? En welke tassen worden het meest gedragen door de fashion icon’s? Het is voor mij niet meer bij te houden. Dit geldt even hard voor het speelgoed van kinderen. Los van het feit dat het aanbod enorm is, beginnen kinderen ook steeds meer te spelen met digitaal speelgoed. Denk aan spelletjes op de computer, gameboys en playstations. Toch blijven kinderen een reusachtige fantasie houden, die ze soms willen inzetten bij het spelen met voorwerpen. Barbies, Bratz en poppen blijven geliefd onder de jonge kinderen, maar ook Lego en Playmobiel blijven hoog in het vaandel staan. Los van alle bouwstenen en poppen, zijn ook dieren natuurlijk hartstikke geliefd bij kinderen. Niet alleen knuffels mogen in diervorm, maar ook kleine diertjes om mee te spelen. Schleich beantwoord de vraag naar dierspeelgoed perfect.

Boerderij dieren

Nederland blijft een kikkerlandje met veel groene weiden vol met boerderij dieren. Denk aan een koe, varken, paard en kippen. Het is voor kinderen dan ook hartstikke leuk om “boerderijtje” te spelen. Ik heb kinderen wel eens zien spelen met varkens en kippen en het is verbazingwekkend en bijzonder hoe kinderen een hele verhaallijn kunnen verzinnen met een varken en een kip. Dit komt natuurlijk ook door de kinderprogramma’s op tv, waar ook veel dieren in voorkomen. Zo krijgen alle boerderijdieren een eigen levenslijn op de boerderij. Bij een boerderij kunnen natuurlijk stallen, bakken en boeren niet ontbreken. Schleich beantwoord de vraag hierna dan ook wederom perfect. Verschillende soorten stallen en boerderijhuizen zijn verkrijgbaar, zodat er zelfs een heel dorp gebouwd kan worden. Omdat alles redelijk compact is, zijn de spullen van Schleich gemakkelijk mee te nemen naar vriendjes en vriendinnetjes. Zet je kinderen een middag neer met alle diertjes en je hoeft er de rest van de tijd niet meer naar om te kijken!

Jungle dieren

Schleich heeft tegenwoordig ook een iets meer exotische lijn ontworpen, dat goed aansluit bij de dieren die kinderen in Artis of een andere dierentuin zien. De dieren die we voorbij zien komen, zijn olifanten, leeuwen, tijgers, jaguars, zebra’s, giraffen en nog veel meer. Zo kunnen kinderen hun eigen twist geven aan het Madagaskar of Loin King verhaal. Uiteraard horen bij deze jungle dieren ook accessoires, zoals een safari-jeep en een stoere ranger. En een spannende boomhut waar de ranger overnacht wanneer alle roofdieren erop uit gaan. Mijn eigen fantasie slaat al op hol ervan!

Geef een reactie