De grijze baksteen wat geschiedenis schreef.

De grijze baksteen wat geschiedenis schreef.

Nu is het bijna niet meer weg te denken. Maar er was een tijd dat we nog zonder schermen liepen en gewoon nog niks deden. Tegenwoordig zie je ze overal en we hebben het niet over de telefoon. Het gaat natuurlijk over de handheld. De handheld geboorte begon in Japan op 21 april 1989. Papa Nintendo was de trotste vader van een 220 gram handheld-baby, de Game Boy, een grote grijze vierkante baksteen. De Game Boy heeft de game-industrie veranderd en op zijn kop gezet. De Game Boy was met een groten van 90 mm bij 148 mm een grote jongen, daarom de bijnaam baksteen. Het 2.6 inch zwart-witte scherm met een resolutie van 160 x 144 pixels was een revolutionaire ontwikkeling. 

De Game Boy kwam tijdens de release maar liefst met zes games. Dat klinkt misschien niet veel maar voor die tijd was dat erg veel game plezier. De games die toen van de tijd uitkwamen waren:

 • Alleyway

 • Baseball

 • Super Mario Land

 • Tennis 

 • Tetris

 • Yakuman

Meeste van deze games zijn gere-released op latere handhelds en consoles van Nintendo.

Populaire games die nog steeds gespeeld worden. 

Dat de Game Boy zo groot succes was, heeft Nintendo vooral te danken aan zijn geweldige games. Denk bijvoorbeeld aan de grote man die niet meer weg te denken is bij Nintendo. We hebben het natuurlijk over Mario en zijn familie. Van Tennis, golf, carten, smashen en zijn avonturen is Mario van alle markte thuis. De eerste Mario game die uit kwam op de Game Boy was Super Mario Land. Deze game kwam in 1989 en is de eerste Computerspelavontuur van Mario op de Game Boy. In dit avontuur moet Mario de angst aan jagende Tatanga verslaan, een mysterieuze spaceman, en Princess Daisy redden. Super Mario Land was gemaakt door Gunpei Yokoi en niet door Shiqeru Miymoto. Daardoor zijn de personages in deze versie wat anders dan de Mario spellen die we gewent zijn. Bijvoorbeeld moet Mario in deze versie Princess Daisy redden in plaats van Princess Peach. 

Super Mario Land is opnieuw uitgebracht op de Nintendo 3DS in 2011. Deze versie ziet er natuurlijk een stuk mooier uit dan op de oude Game Boy. Ze hebben de naam veranderd naar Super Mario 3D Land. Deze game is een keer gere-released en heeft de GBA games over geslagen. 

Naast Super Mario Land zijn er nog meer oude top games op de Game Boy uitgebracht. Hieronder hebben we een top 10 voor jullie neergezet. Pak dus je Game Boy, stof hem af en spel deze games om de nostalgie naar boven te halen. 

 1. Super Mario Land

 2. Tetris

 3. Pokémon series

 4. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

 5. Super Mario Land 2: Six golden coins

 6. Donkey Kong

 7. Mario Picross

 8. Dr. Mario

 9. Metal Gear Solid

 10. Metroid II: Return of Samus

Geef een reactie