Gezellige straatbarbecue

Elk jaar houden wij met onze straat een barbecue aan het einde van de zomervakantie. Dit jaar organiseerde mijn buurman en zijn vrouw het. Er waren weer briefjes in de deur gegooid met de datum en de vraag voor een kleine bijdrage. Ik zette deze datum direct in mijn agenda. Deze buurtbarbecue was een van de gezelligste evenementen in onze wijk. De hele straat probeerde aanwezig te zijn. Vorig jaar duurde het zelfs tot na middernacht. De jonge kinderen lagen al op bed terwijl de ouders buiten zaten met de babyfoon. Het is elk jaar weer heel gezellig. Op het briefje stond ook het verzoek of iedereen zijn barbecue en wat lekkers mee kon nemen. Ik en mijn vrouw besloten om een grote fruitsalade te maken. Het was al een paar wekenlang erg warm weer. Dus een frisse fruitsalade zal iedereen vast lekker vinden dacht ik. We zijn samen naar de markt gegaan en kochten allemaal zomerse vruchten. We fietsten terug met tassen vol appels, bananen, aardbeien, peer, ananas, mango en nog veel meer. Eenmaal thuis hielpen onze kinderen gelukkig met snijden. Hierdoor ging het allemaal erg snel.

 

Nieuwe buren

Die middag hield ik het afgedekte gesneden fruit uit de koelkast. Ik gooide het in twee grote schalen en schonk er sinaasappelsap overheen. Hierdoor wordt het fruit minder snel bruin en geeft het een lekkere smaak. We liepen met het hele gezin naar buiten en zetten ons eten op de daarvoor bestemde tafels. Al veel buren waren buiten en hadden ook veel lekkers bij zich. De andere mannen ontfermde zich over de barbecues. Ik zag dat er ook een nieuwe buurman bij stond. Ik liep naar hem toe om kennis te maken. Het bleek dat hij sinds anderhalve maand bij ons in de straat is komen wonen. Hij riep zijn vrouw erbij. Dit was een erg lieve Italiaanse vrouw. Ze hadden ook twee kinderen. 

 

Loopauto

Hun zoontje kwam net aanlopen op een retro loopauto. Wat zag dat ding er gaaf uit zeg. Ik vroeg of ik een foto mocht maken van hun zoontje op de loopauto. Ook mijn vrouw vond het een mooi ding. We fluisterden elkaar in het oor dat we er ook zo eentje wilden kopen voor onze dochter. Misschien zouden we deze wel al kopen voor haar verjaardag. 

Zoals je misschien al kan raden. Een paar maanden later liepen onze dochter en haar nieuwe buurjongetje samen op hun loopauto’s op de stoep. Wij stonden daar gezellig te kletsen met onze nieuwe buren, die inmiddels niet meer als nieuwe buren voelde maar vrienden. 

Geef een reactie