houten vloeren

Houten vloeren: ideaal met spelende kinderen

Ik ben inmiddels helemaal fan van houten vloeren. Niet alleen zijn ze gewoon heel erg mooi, maar ze zijn ook heel handig met kinderen in huis. Vroeger had ik vloerbedekking want daar kon ik lekker met mijn blote voeten in wegzakken. Maar ja, kinderen vergen toch enige aanpassingen in huis. Ik vond dat trouwens best lastig want hoe maak je je huis kind veilig. Houten vloeren waren toch echt nodig besloten wij en we hebben daar dan ook flink in geïnvesteerd. Maar ja, het resultaat is er dan ook echt naar en mijn kinderen spelen ongestoord op de houten vloeren. Hier en daar heb ik heerlijk dikke vloerkleden gelegd waar ik alsnog met mijn voeten in kan wegzakken. Het huis is heel gezellig en warm geworden en ik ben uiteindelijk hele blij met de houten vloeren. Maar voor ze lagen moest ik echt nog wel het een en ander uitzoeken.

Houten vloeren: heel veel keuze

Een vloer uitzoeken is natuurlijk best wel een dingetje. Het grote oppervlak is zo gezichtsbepalend dat het wel goed moet zijn. Als je dan een winkel binnenkomt, schrik je nogal. Want de keuze is overweldigend. Dan heb ik het alleen nog maar over de kleur en de diverse houtsoorten die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben. Ik ben een leek dus dat vergt nogal wat studie. In mijn geval stond de kleur van het interieur al vast dus daar moest ik vanuit gaan. Het was een moeilijke keuze, maar juist die enorme hoeveelheid vloeren geeft je de mogelijkheid een hele passende keuze te maken. Uiteindelijk hebben we een vloer gevonden wat perfect bij ons huis paste en de eigenschappen had om morsende kinderen te weerstaan. Want gemorst gaat er worden. Dat weten we allemaal.

En dan neerleggen

Met de keuze van de vloer ben je er dus nog niet. Dan moet je nog beslissen hoe je hem gaat neerleggen. Ja, het hoeft namelijk niet rechttoe rechtaan. Een visgraat model is ook mogelijk en dat staat heel erg leuk moet ik zeggen. Wij hebben daar dus voor gekozen. Houten vloeren neerleggen schijnt niet zo moeilijk te zijn, maar we hebben het toch maar laten doen. Dit was tenslotte een investering voor vele jaren. Zoals ik al zei is ons huis er heel gezellig door geworden en nu na een jaar van treintjes rijden, melk omgooien en hagelslag intrappen kan ik zeggen dat de vloer nog net zo mooi is. Dus gewoon doen, die houten vloeren.

Geef een reactie