Peter Kaiser

Even een momentje voor mama pakken

Er zijn een hoop dingen die kinderen helemaal geweldig vinden. Even spelen met de andere kinderen uit de buurt of de verjaardagsfeestjes vol suiker snoepgoed. Als moeder ben je natuurlijk ontzettend blij met die kleine hummels. Toch wil ik je even persoonlijk op het hart drukken dat je als ouder af en toe even een momentje voor jezelf moet pakken. Hoe je dit doet, kan per moeder of vader verschillen. Zelf vind ik altijd heerlijk om alleen te gaan shoppen of rond te lopen op mijn nieuwe schoenen van Peter Kaiser. Vandaag ga ik je vertellen hoe ik erachter ben gekomen dat ik af en toe een momentje voor mezelf moet pakken.

Een rondlopende en opgebrande kaars

Eigenlijk weet je altijd wel wanneer je hoognodig toe bent aan een pauze. Aan even een moment zonder die drukke spoken. Dat moment kwam voor mij na het verjaardagsfeestje van mijn jongste. Stel je eens voor: al het geregeld voor een leuk uitje vooraf en vervolgens op pad gaan met een groep schreeuwende kleuters. Om heel eerlijk te zijn kan ik die tijd beter op een andere manier besteden, maar zoals elke ouder doe ik alles voor mijn deugnietjes. De laatste druppel kwam echter na dat feestje. Ik wilde eindelijk gaan zitten op de bank en even tot rust komen – en toen gebeurde het. De jongste had tegen beter weten in veel te veel gegeten. Ik zal niet in details treden, maar mijn woonkamer had een nieuwe kleurtje gekregen. Op dat moment was ik een rondlopende en opgebrande kaars. Ik had tijd voor mezelf nodig.

Jezelf te vaak vergeten

Je hebt het zelf in eerste instantie niet door, maar als ouder zet je jouw eigen dromen en wensen aan de kant. De kinderen komen altijd eerst. Dat is natuurlijk prima, totdat jij jezelf te vaak gaat vergeten. Je merkt het aan de kleine dingen die je niet meer doet. Ik weet uit ervaring dat veel ouders hun hobby’s verliezen wanneer de kinderen deze zelf krijgen. Dat is het begin. Voor je het door hebt, ben jij ook een opgebrande kaars. Betrap jij jezelf erop dat je niets meer voor jezelf doet? Ben je vergeten wat je voorheen voor jouw eigen plezier deed? Dan is het hoog tijd dat je even een momentje voor jezelf pakt.

Even een momentje pakken

Het beste is om iets te zoeken waar jij blij van wordt. Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk stille middag zonder de kinderen zodat je ongestoord een boek kan lezen. Voor iemand anders kan dat weer iets anders zijn. Wie weet kom jij wel helemaal tot rust door even een paar uur naar jouw muziek te luisteren in plaats van de zoveelste keer de soundtrack van Frozen aan te horen. Ik wil je voornamelijk meegeven dat het echt belangrijk is om van tijd tot tijd aan jezelf te denken. De kinderen zullen tevens meer aan je hebben wanneer je vrolijk bent.

Geef een reactie