caravan huren

Wilt u een caravan huren, hier moet u opletten

Lekker kamperen met de caravan? Voor veel Nederlanders is dit de ultieme vakantie van ontspanning en nostalgie. Misschien denk jij er ook over om met de caravan op stap te gaan. Er zijn veel bedrijven waar je er een caravan kan huren. Voordat je echter beslist welke caravan je huren wilt, is het goed om te weten waar je op moet letten.

 

Het trekgewicht

Het gewicht en de grootte van de caravan die je huurt is niet alleen afhankelijk van hoeveel geld je wilt spenderen, of met hoeveel mensen je op vakantie gaat. Er is er namelijk maar een die de caravan gaat trekken en dat is je auto. Elke auto heeft een maximum trekgewicht dat volgens de wet is toegestaan. Dit vind je terug op het kentekenbewijs. Bedenk echter dat het niet alleen de caravan is die wordt getrokken, maar ook de gehele inboedel. Daarnaast wil je natuurlijk ook graag dat je auto een beetje mee kan komen in het verkeer, en niet achteruit de berg afrijdt. Het is aan te raden om een caravan te huren die, terwijl die beladen is, een gewicht heeft dat niet zwaarder is dan 75% van het gewicht van de auto. Wanneer jouw beladen auto dus 1600 kilo weegt, zou de beladen caravan niet meer moeten wegen dan 1200 kilo. Twijfel je toch? Dan zijn er online rekenmodules te vinden, waarbij je kan kijken of de caravan geschikt is voor jouw auto.

 

Het prijskaartje

Het prijskaartje is niet alleen afhankelijk van het formaat, maar ook van hoelang je de caravan huren wilt en in welke periode. In het hoogseizoen zal je meer geld kwijt zijn voor het huren van een caravan dan buiten deze maanden om. Misschien ben je geneigd een iets grotere caravan te huren dan nodig, omdat deze iets luxer aanvoelt. Hoewel er in de huurprijs zelf misschien niet altijd heel veel verschil hoeft te zitten, zal je het verschil wel merken in de brandstofkosten. Houd hier dus ook rekening mee. Voor de huurprijs van de caravan is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven.

 

Het ophalen van de caravan

Wanneer je besloten hebt welke caravan je huren wilt, is het verstandig deze rondom te fotograferen, voordat je deze meeneemt. Zo voorkom je onterechte schadeclaims bij het terugbrengen. Wanneer je het formulier invult, is het goed om te kijken of eventuele schade hierop al vermeld is. Bekijk hoe de stroomaansluiting werkt en waar de watertank zit, zodat je jezelf veel moeite bespaart tijdens de eerste overnachting.

Geef een reactie