telefoontas

De telefoontas voor in de klas

Telefoons in de klas: je ziet het steeds vaker en de kids hebben op steeds jongere leeftijd een smartphone in hun bezit. Hoe ga je hier als ouder of leerkracht nu goed mee om? Lees in deze blog alles over hoe de telefoontas een uitkomst kan zijn.

Afleiding beperken met de telefoontas

Het liefste zien wij natuurlijk dat het telefoongebruik van vooral de jongste kids zoveel mogelijk wordt beperkt tot het speelkwartier. Toch kunnen mobiele telefoons ook juist een goede aanvulling zijn op de moderne les. Bijvoorbeeld door de kinderen deel te laten namen aan interactieve quizes tijdens de les. In dit soort gevallen vormt de telefoon vaak geen bron afleiding, maar zorgt het juist dat de inhoud van de les beter verwerkt wordt. Helaas is vaak het tegenovergestelde aan de orde. De telefoon vormt bijna altijd een grote afleiding voor de kids in de klas.

Met een telefoontas kun je deze afleiding beperken. Ook is het telefoongebruik van de kids beter te controleren. Maar hoe werkt dit precies? De telefoontas is een opberger voor mobiele telefoons. Deze kan makkelijk in de klas worden opgehangen. De organizer is voorzien van dertig vakjes, waarin voldoende plek is voor alle leerlingen om hun telefoons in op te bergen. Elk vakje is voorzien van een duidelijk leesbaar nummer. Zo kunnen alle kids een eigen vakje krijgen. Door het persoonlijke nummer te onthouden, kunnen ze hun telefoon ook weer snel terugvinden in het speelkwartier. Alle telefoons zijn goed beschermd tegen krassen en stoten in de zachte, stoffen vakjes.

De telefoontas verlaagt de drempel om telefoons in de klas te verbieden aanzienlijk. De grootste angsten, zoals schade oplopen of je telefoon niet meer terug kunnen vinden worden hiermee omver geholpen. Door de telefoontas van tijd tot tijd in te zetten, kunnen de kids rustig aan hun opdrachten werken. Zonder dat zij gestoord worden door trilfuncties en oplichtende schermen.

telefoontas

De telefoontas voor oudere kinderen

De telefoontas is niet alleen geschikt voor het basisonderwijs. Ook op de middelbare school kan deze organizer voor mobiele telefoons een uitkomst bieden. Leerkrachten kunnen deze bijvoorbeeld inzetten tijdens toetsen en tentamens. Ook tijdens de gymles kan een telefoontas handig zijn en wellicht zelfs door de leerlingen omarmd worden. Zij willen hun dure apparaat natuurlijk niet onbeheerd achterlaten in de kleedkamers van de gymzalen, maar meedragen in de zakken van je sportbroek vormt natuurlijk ook de nodige risico’s. Door de telefoons gezamenlijk in de telefoontas op te bergen, zijn alle telefoons veilig opgeborgen en heeft iedereen van de klas het overzicht en zicht op deze waardevolle bezittingen.

Geef een reactie