Multitool

Multitool: het juiste gereedschap voor iedere klus

De juiste schroevendraaier, een boor, de hamer is kwijt, schroeven laten vallen…zelf klussen in huis valt niet altijd mee. Ben je het zat dat je niet altijd het juiste gereedschap kan vinden, of überhaupt in huis hebt? Alles los kopen is ook peperduur, en wanneer gebruik je nou precies wat? Met de multitool zijn al deze problemen snel opgelost.

Wat is een multitool?

Een multitool is een gereedschapsstuk met verschillende toepassingen. Zo kun je meerdere klussen uitvoeren met één handige tool! Multitools komen in twee soorten; met accu of met een snoer. Met draadloze multitools wordt buiten werken een eitje. Ook voor moeilijk bereikbare plekken binnenshuis zijn draadloze multitools een uitkomst. Als je geen snoer wilt, maar wel extra lang wilt klussen, kun je altijd nog kiezen voor een extra accu. Multitools hebben verschillende vermogens; hoe hoger de prijsklasse, hoe hoger het vermogen. Hou rekening met het materiaal dat je wilt gaan bewerken, bij hard materiaal zoals metaal heb je meer vermogen nodig dan bij een zacht materiaal zoals hout! Naast snoer of accu, zijn er twee soorten roterende multitools. Je hebt de roterende en de oscillerende multitools.
Multitool

Het verschil tussen de roterende en oscillerende multitool

De roterende multitool is geschikt voor detail klussen en kleiner werk, zoals polijsten, en frezen. Met roterende multitools kun je ook graveren en boren! Oscillerende multitools kunnen dit niet.
Schuren, polijsten, reinigen, graveren, dit kan allemaal met de roterende multitool. Let altijd op het materiaal dat je wil graveren of polijsten. Zo moet je kijken of het vermogen hoog genoeg is om het aan te kunnen. Je hebt namelijk ook hogesnelheidsfrezen, houtgraveerfrezen en diamantstiften. Ook kun je snijden met roterende multitools met de snijschijf. Zo kun je hout, licht metaal en kunststof snijden! Voor uitsparingen en sleuven kun je het beste een oscillerende multitool gebruiken. De segmentzaagbladen zijn geschikt voor de wat grotere en grovere klussen, ook kun je de oscillerende multitool als schuurmachine gebruiken, of zaag. Leg je bijvoorbeeld laminaat, dan kun je makkelijk de diepte waarmee je uitsnijdt aanpassen zodat je de ondergrond niet beschadigd.

Accessoires bij de multitool

Je kunt nu voor geen geld ook een complete accessoire-set aanschaffen, zodat je zeker weet dat je alles hebt wat je nodig hebt om met jouw multitools de klus succesvol af te ronden. Deze soort multitools zijn verkrijgbaar bij verschillende merken zoals Fein multitool  en Bosch multitool. Er zijn al accessoire-sets met 150 delen voor op multitools, ideaal voor iedere klus! Soms hebben sommige multitools van een bepaald merk geen adapters waardoor ieder ander merk naadloos aansluit op de multitool. Daarom kun je nu losse adapters erbij kopen, zodat alle accessoires zullen passen op jouw multitool! Begin dus snel met klussen!

Geef een reactie