pup

Zo maak je een puppy klaar om te spelen

Huisdieren zijn net kinderen en dat betekent dat ze ook de nodige opvoeding nodig hebben om normaal door het leven te kunnen. Als je een hondje van kleins af aan hebt, moet er nog een hoop gebeuren. Een aantal dingen zijn lastig om een puppy aan te leren. Welke dingen je aan jouw nieuwe hondje kunt leren en hoe je dit het beste kunt aanpakken, lees je in deze blog. Een hond nemen kost veel meer moeite dan je misschien denkt, maar zo meteen weet je precies wat je moet doen. En onthoud dat elk van de dingen die je met de hond gaat doen een hoop geduld vereist.

Een hond  zindelijk maken

Dit kan erg lastig zijn om te doen als je niet met volledige discipline aan de slag gaat. Je puppy leert namelijk alleen zindelijk worden door hem rond bepaalde tijdstippen uit te laten. Als je dit doet geef je aan dat de hond hier op moet wachten om zijn behoefte te kunnen doen. Als je jezelf niet aan de tijden kunt houden om de hond uit te laten kan dat helaas betekenen dat de hond ook niet aan de tijden gewend raakt en daardoor lange tijd onzindelijk blijft.

 Beloningen

Aan de hand van beloningen kun je een hond ook veel aanleren. Op het moment dat de hond iets doet op de manier waarop jij dat graag ziet geef je de hond een beloning. Aan de andere kant moet je de hond ook duidelijk maken wat je juist niet wilt zien. Het geven van een hondenspeeltje helpt vaak wel goed. De speeltjes van het merk kong worden door de meeste honden wel leuk gevonden. Door het kong speeltje aan de hond te geven als hij gedrag vertoont dat je wilt zien zal de hond het speetje met het gedrag associëren.

Trucjes leren

Bij een dierenspeciaalzaak kun je terecht om alle benodigdheden voor je hond te halen. Ook speeltjes als  die van het merk kong kun je er vinden. Voor het aanleren van verschillende trucjes kun je deze speeltjes gebruiken. Hoewel het je waarschijnlijk erg leuk lijkt om je hond meerdere trucjes aan te leren, zal het je verbazen hoeveel tijd daar in kan zitten. Na meermaals oefenen zal je pas verschil gaan zien. Neem jij binnenkort een puppy in huis dan weet je nu in ieder geval al iets meer over honden en hoe je deze kunt verzorgen. Alvast heel veel plezier met de kleine pup in huis, nu wordt het speelkwartier vast nog véél leuker.

Geef een reactie